שוויון הזדמנויות ואיסור אפליה בעבודה

מדינת ישראל היא מדינה אשר תומכת בעובדים. החוק נגד שוויון הזדמנויות ואיסור אפליה בעבודה מוודא שכל עובד ועובדת יוכלו לקבל יחס הוגן והזדמנויות זהות. מה היא המשמעות של החוק, מה עושים במקרה של פגיעה, ומה אתם יכולים לעשות בתור מעסיקים כדי לוודא שמקום העבודה שבאחריותכם יהיה שוויוני? כל הפרטים בכתבה הבאה.

מה הוא שוויון הזדמנויות ואיסור אפליה בעבודה? 

שוויון הזדמנויות ואיסור אפליה בעבודה הם עקרונות משמעותיים, הן מבחינה אנושית והן מבחינה משפטית. עקרונות אלה המבטיחים שמקום העבודה יהיה הוגן, ובכך מקיימים ערכים של כבוד האדם – ערכים אשר אליהם ישראל מחוייבת באמצעות אמנות בין לאומיות שונות. 

עבור מה נועדו העקרונות האלו?

עקרונות אלה נועדו לספק לכל עובד את אותן ההטבות, בכל שלב של התעסוקה שלו: החל מהקבלה הראשונית עבודה, דרך קידום והכשרה, ועד לכל הטבה אחרת במקום העבודה. שוויון הזדמנויות ואיסור על אפליה בעבודה צריך להתקיים ללא קשר למאפיינים אישיים (דת, מין, גזע, נכות, או כל דבר אחר).

שוויון הזדמנויות ואיסור אפליה בעבודה

האם המעסיק חייב לקיים שוויון הזדמנויות בעבודה? 

בהחלט כן. המעסיק חייב לקיים שוויון הזדמנויות ואיסור על אפליה בעבודה, ואף לנקוט בצעדים שונים על מנת לוודא ששוויון זה מתקיים בבית העסק שלו. המשמעות של כך היא שאם אתם תובעים מישהו בגין אי קיום שוויון הזדמנויות, הוא לא יכול להסתתר מאחורי התירוץ הנדוש "לא ידעתי". המעסיק יצטרך להוכיח שהוא פעל באופן אקטיבי לקידום השוויון בבית העסק שלו.

דוגמאות לאי שוויון או אפליה 

למרות שהנושא של שוויון הזדמנויות ואיסור על אפליה בעבודה הוא מעוגן בחוק הישראלי באופן מלא, לצענו אנחנו עדיין רואים מקרים כאלה.

הנה כמה דוגמאות:

  • אישה שלא התקבלה לעבודה רק בגלל המין שלה
  • עובד אתיופי שלא קיבל קידום, למרות שהצטיין בתפקידו
  • עובד מוסלמי שלא מתקבל לחברה על רקע דתי
  • כל מקרה אחר של יחס לא הוגן, אשר אין לו קשר לתפקוד המעשי או ליכולות בפועל 

האם אפליה היא מנוגדת לחוק?

בהחלט כן. כמו בכל מדינה מתוקנת, אפליה בעבודה היא לא חוקית בישראל. מעסיקים אשר מפרים את החוק עשויים לעמוד בפני השלכות חמורות, כולל קנסות כבדים, תביעות משפטיות וכמובן נזק בלתי הפיך למוניטין האישי והעסקי שלהם. 

בנוסף, אפליה במקום העבודה הוכחה כדבר שאין לו שום השפעה חיובית. האפליה פוגעת בעובדים ובעסק כאחד. עסקים שוויוניים שאינם מפלים אף עובד לרעה, הם עסקים מצליחים ומשגשגים יותר מכל בחינה אפשרית. 

מה עושים במקרה של אפליה בעבודה? 

אפליה במקום העבודה היא דבר חמור, אשר מצריך התערבות משפטית. אם חוויתם דבר כזה, רצוי לפנות בהקדם האפשרי לגורם מקצועי כמו עורך דין דיני עבודה. פנייה לגורם מקצועי תעזור לכם להתמודד עם המצב בצורה יעילה יותר. בנוסף, אם אתם יודעים על עובדים נוספים באותו בית עסק אשר נפגעו מנושא זה, ניתן להתאגד ולפנות לעורך דין במשותף. 

איך אני יכול להמנע מאפלייה בתור מעסיק?

בתור מעסיק, אתה יכול להעביר לעובדים הבכירים והמנהלים שלך השתלמות מעשית בנוגע ליצירת שוויון הזדמנויות. 

למה לבחור במשרד עורכי דין של איריס אלמוג?

אנחנו במשרד עורכי דין איריס אלמוג, מתמחים בדיני עבודה ומייצגים עובדים ומעסיקים כאחד. אנשי המקצוע שלנו הם המנוסים ביותר בתחום, בעלי היכרות מעמיקה עם פסקי דין קודמים ועם המערכת המשפטית.

אם אתם רוצים לקבל שירות אישי, צמוד ושקוף ברמה הגבוהה ביותר – אנחנו מזמינים אתכם לפנות אלינו כעת.

צור קשר לתיאום פגישת ייעוץ