הגשת תביעה נגד מעסיק בבית הדין לעבודה –
אז מה באמת צריך לדעת לפני שמגישים תביעה כנגד המעסיק?
מאת : עו"ד איריס אלמוג
לאחר כמעט 20 שנות נסיון בבתי הדין לעבודה, אוכל לומר כי מרבית הסכסוכים בין עובד למעסיק נובעים מאמוציות, תחושות של השפלה, פגיעה זלזול. יתרה מכך, מרבית הסכסוכים היו יכולים להימנע כלל, לו היו מנהלים את הדברים נכון קודם לכן.
ובכן, נוצר משבר. מה עושים?
הדרך המתלהמת ונטולת המחשבות, היא למהר להגיש תביעה, מבלי לחשוב קודם לכן. להסתער – ישר למטרה. כך נוהגים רוב העובדים. בעודם חשים נפגעים, מושפלים, הם חושבים רק על דבר אחד. כיצד לתבוע את המעסיק, ולא משנה להם, כמה, איך ולמה.
ובכן, ניהול הליך משפטי בבית הדין לעבודה אינו עניין של מה בכך. הוא יכול להיות ממושך (בין שנה לארבע שנים ככל שמתקדמים לפסק דין), כולל הליכים רבים, דיונים מקדמיים, גישור, גילוי מסמכים, בקשות שונות, תצהירים, עדויות, ניהול ישיבות הוכחות, הכנת סיכומים. תיק שמתנהל עד סופו, יכול לעלות על מאה שעות עבודה לעורך דין.
על פי רוב, הליכים משפטיים בבתי הדין לעבודה יסתיימו בפשרות. פעמים רבות, ניתן להגיע לאותה הפשרה, ללא צורך בהליכים משפטיים כלל ולחסוך לעובד ולמעסיק, טרחה רבה, הוצאות, זמן יקר ובעיקר עגמת נפש. בל נשכח כי בהליך משפטי נחשפים צדדים שלא תרצו כעובדים לחשוף, המעסיק אשר מתגונן אינו נותר חייב, וכמובן חושף גם רגעים פחות מוצלחים או לצורך התגוננות מציג את העובד כאחרון העובדים תוך חיפוש ונבירה בכל מסמך שיכול להציג את הצד הפחות מקצועי ופחות מוצלח של העובד. התמודדות עם טענות הגנה של מעסיק, עלולה להיות קשה לאנשים מסוימים.
אנו מציעים במשרדנו, להניח את האמוציות בצד, וכמה שזה נשמע לא פשוט, לנסות לתת למישהו אחר לנתח את הדברים בעבורך. יתכן, והמסלול של הליך המשפטי אכן מתאים לעניין מסוים. יתכן ובמקרה אחר, הדברים שונים. ואולם, אותו עובד, מתוסכל וממורמר, עלול לנקוט בהליך שלא רק שלא יפצה אותו, אלא יגרום לו לנזק, הן כלכלי והן בריאותי.
משרדנו מקיים הליכים מקדימים של מו"מ עם מעסיקים, טרם הגשת תביעה בתיקים רבים. מעבר ליתרונות הברורים לצדדים, יש בכך גם לחסוך זמן שיפוטי יקר לבתי הדין לעבודה. למשרדנו מאות הסדרי פשרה בתיקים שכלל לא הגיעו לתביעה.
לכן, מוצע לעובדים, רגע לפני – להגיע לייעוץ למשרדנו. משרדנו ינתח את החומרים המשפטיים וימליץ על כיוון נכון בתיק. הנסיון הרב שעומד לזכותנו, מאפשר לנו לדעת מתי יהיה נכון להיכנס לערוץ המשפטי ומתי יהיה נכון להימנע מכך, שכן מדובר מבחינתנו בתסריט ידוע מראש, סיפור שאנו יודעים במקרים רבים, לחזות את דרך סיומו.
ליצירת קשר עם משרדנו חייג 03-7514538 או שלח פניה באתר