כך תוכלו לזהות התעמרות בעבודה וגם לפעול כנגדה

הידעתם שעל פי עדויות של עובדים ברחבי הארץ וכמו כן על פי סטטיסטיקות שנעשו בתחום, אחד מכל שלושה ישראליים יחווה מצב של התנכלות במקום העבודה?

אין לנו ספק בכלל שאף עובד לא נדרש להשלים עם התנהגות פוגענית ויחס משפיל ומי שמודע לכך ואף תומך במאבקים של העובדים שנפגעו, הם כמובן בתי הדין לעבודה.

מהי התעמרות בעבודה?

התעמרות בעבודה או התנכלות תעסוקתית אפשר לייחס לכל מיני התנהגויות פוגעניות כלפי העובדים אם זה מצד המעסיקים ואם מטעמם. אותן התנהגויות משפילות את העובדים, מבזות אותם ופוגעות בהם.

דוגמאות להתעמרות בעבודה הן, צעקות, השפלות, איומים, מתן משימות משפילות, מתן משימות שאינן הולמות את הכישורים של העובדים, העברת ביקורת יתר, הטלת משימות שאינן בשעות העבודה, התנהגות פדנטית, האשמות שווא, פגיעה במעמד של העובדים, התעלמות מהעובדים, בידוד חברתי וכו'.

על פי הגדרת בתי הדין לעבודה, התעמרות בעבודה והעסקה פוגענית מסתכמות בהתנהגות חוזרת, היוצרת לעובד או לעובדים סביבת עבודה שהינה סביבה משפילה ועוינת.

מעביד צועק על העובדת שלו

מה אפשר לעשות?

ההמלצה הכי טובה היא לפנות כמה שיותר מהר לעו"ד דיני עבודה. איש מקצוע זה יכין תביעה כנגד המעסיק. לאותה תביעה, יצורפו כמה שיותר ראיות שיוכיחו את ההתעמרות.

לדוגמה, מסמכים, תכתובות, הודעות דואר אלקטרוני, פרוטוקולים של ישיבות וכו'. הגשת תביעה יכולה להביא לכך שבית הדין לעבודה יפסוק פיצויים לעובד וזאת בגין עוגמת נפש שעבר בעקבות ההתנכלות שנעשתה כנגדו.

מעבר לכך, יש מקרים בהם בית הדין יכול לקבוע שההתנכלות יכולה להיחשב כהרעת תנאים ובמצב כזה, הוא יחייב את המעסיק בתשלום פיצויי פיטורים (גם אם העובד התפטר בעצמו ולא פוטר על ידי המעסיק).

לפנות לביטוח הלאומי

דבר נוסף שניתן לעשות הוא לפנות למוסד לביטוח לאומי ומדוע? כי התעמרות במקום העבודה, יכולה לגרום לעובד ליקויים בריאותיים שונים. אלו יכולים להתבטא בפן הנפשי ובפן הפיזי. על כן, העובד גם צריך לשקול הגשת תביעה לביטוח הלאומי.

כמובן, יש לכלול מסמכים מתאימים וכמו כן חוות דעת רפואית (שתעיד על פגיעה נפשית או פיזית). גם כאן, מומלץ להגיש את התביעה בליווי מקצועי של עורך דין דיני עבודה מנוסה.

כמה מילים לסיכום…

אף עובד לא צריך להשלים עם מצב של התעמרות בעבודה. אם גם אתם חוויתם מצב כזה, יש להתייעץ כמה שיותר מהר עם עו"ד דיני עבודה ולבדוק איך אפשר לטפל במצב בצורה הטובה ביותר.

אנו ממליצים למצוא עורך דין שיש לו ניסיון בטיפול במקרים דומים וכמו כן שיש עליו המלצות ודירוג גבוה. ככה תוכלו לדעת שאתם בידיים טובות והמקרה שלכם יטופל בצורה מוצלחת ואתם תקבלו את מה שמגיע לכם – בין אם מדובר על פיצויי פיטורין (במידה והחלטתם להתפטר ממקום העבודה) ובין אם מדובר על פיצויים עקב עוגמת נפש שנגרמה לכם.

צור קשר לתיאום פגישת ייעוץ