עורך דין פירוק חברה
נמצאים בתהליך פירוק חברה? פנו לעורך דין פירוק חברה לקבלת ייעוץ וסיוע מקצועי!
בכל שנה בישראל מוגשות אלפי בקשות לפירוק חברות, הן פירוק מרצון והן מתוקף צו בית משפט.
פירוק חברה הינו תהליך משפטי ובירוקרטי מורכב הכולל בתוכו כמות רבה של מסמכים, טפסים ואישורים. את תהליך זה חשוב לבצע במקצועיות ובתשומת לב רבה לפרטי החוק, על מנת למנוע מצב בו התהליך לא יתבצע כדין והחברה תמשיך לצבור חובות למרות שלכאורה התפרקה.
עקב כך, מומלץ להשתמש בשירותיו של עורך דין פירוק חברה בעל ניסיון בתחום, אשר יספק שירות מקצועי ובצורה הנדרשת בחוק.
פירוק חברה הינו מאורע לא נעים, אשר המורכבות המשפטית והבירוקרטית שלו הופכת אותו לסבוך ומסתכל אף יותר. על כן, במאמר זה נספק לכם את המידע הנדרש בכדי להבין מהו תהליך הפירוק, מתי כדאי לשכור את שרותיו של עורך הדין ומה כדאי לקחת בחשבון בעת התהליך.
פירוק חברה – פירוק מרצון
חברה הרוצה לעבור פירוק מרצון נדרשת להגיש בקשה לפירוק החברה, בה היא מתחייבת לפרוע את כל חובותיה תוך 12 חודשים. לבקשה זו יש לצרף תצהיר כושר הפירעון (יכולת לשלם את חובותיה לנושים) של הדירקטוריונים בחברה, בו הם מתחייבים לפרוע את חובות החברה בזמן זה.
לאחר מכן, נדרש לקיים אסיפה בה ימונה נאמן מטעם החברה אשר יצטרך להכין דו"ח המפרט את תהליך פירוק החברה ועל נכסי החברה.
כאשר החברה תשלים את פירעון חובותיה, הנאמן ישלח הודעה לרשם החברות בה הוא מצהיר כי החברה סיימה את תשלום כלל חובותיה ויגיש דו"ח פירוק סופי.
במקרה בו החברה הינה חדלת פירעון ואין ביכולתה לשלם את חובותיה תוך 12 חודשים, באפשרותה ליזום פירוק באמצעות נושים. כלומר, בהליך זה הנושים יהיו אלו המנהלים את תהליך הפירוק על ידי נאמן מטעמם.
לחברה בעלת בעל מניות יחד המשמש גם כדירקטור יחיד בחברה יש אפשרות לעבור תהליך פירוק בהליך מהיר המתבצע בדרך כלל תוך 5-6 חודשים.
פירוק על ידי בית המשפט
חברה שהינה חדלת פירעון על פי פקודת החברות, כלומר שאיננה מסוגלת לשלם את חובותיה, יכולה להגיש בקשה לפירוק החברה באמצעות נושה בפיקוח בית המשפט והכונס הרשמי או באמצעות בעלי מניות החברה.
עם הגשת בקשת הפירוק, יש לצרף טופס בקשה מאומת על יד עורך דין פירוק חברה, במשרדי הכונס הרשמי. את העתק הבקשה ואת אישור פתיחת תהליך הפירוק בכונס הרשמי יש להגיש לבית המשפט המחוזי בנוסף לתשלום האגרה לפתיחת תיק פירוק.
עם מתן צו הפירוק, כל ההליכים כנגד החברה יעוכבו (למעט הליכים פליליים), וכל תביעת חוב נגד החברה תעבור בירור בפני המפרק, תהליך המכונה "הוכחת חוב". נושי החברה יגישו למפרק הוכחות חוב בצירוף תצהיר ומסמכים המוכיחים את קיום החוב, תוך 6 חודשים מיום קבלת צו הפירוק.
כאשר כל עסקי החברה פורקו, המפרק יודיע לרשם החברות על מתן צו חיסול מטעם בית המשפט.
נמצאים בתהליך פירוק? פנו לעורך דין פירוק חברה לייעוץ וסיוע!
כאמור, תהליך פירוק חברה הינו תהליך לא נעים ומסורבל הכולל בתוכו בירוקרטיה רבה ודורש דיוק ותשומת לב רבה לפרטי החוק.
בכדי לעבור את התהליך בצורה היעלה והטובה ביותר, ובכך לחסוך בזמן ובעלויות ההליך המשפטי, מומלץ להיעזר בשרותיו של עורך דן פירוק חברה. עורך הדין, יבדוק את מצבה הכלכלי של החברה, ילווה אותה בהגשת המסמכים הנדרשים, וייצג את החברה לאורך כל התהליך.